Kuršėnų Daugėlių progimnazija

A+ A A-

Literatūriniai skaitymai – dovana V.Mačernio 100-mečiui

2021-ieji paskelbti poeto V. Mačernio metais. Juk šiemet birželio 5 d. sukanka 100 metų, kai gimė poetas. Kuršėnų Daugėlių progimnazijoje kovo 23 d. buvo organizuota poezijos skaitymų popietė ,,Ir žody nušvito...naujas pasaulis“ (V.M.), kurioje dalyvavo ir mokyklos pedagogai, ir moksleiviai (renginys vyko nuotoliniu būdu).

Moksleiviai, paskatinti savo mokytojų, domėjosi V. Mačernio gyvenimu ir kūryba, rinko medžiagą apie jo gimtąją Šarnelę, kūrybinį palikimą... Aštuntokė Ugnė Sekreckytė pristatė IT vaizdo pateiktis ,,V. Mačernio ,,Metų “ sonetai moksleivių fotografijose“. Kūrybiškai buvo pateiktos mokyklos jaunųjų žurnalistų nuotraukos, kuriose atsispindėjo metų laikai, perteikiantys sonetų žmogaus būties nuotaiką, išgyvenimus. Po pristatymo sonetus deklamavo progimnazijos mokytojai, vadovai. Jų meninis skaitymas buvo vienas iš saviraškos būdų, padėjusių patirti teigiamų emocijų popietėje dalyvavusiems mokiniams. Septintokai Aristėja Pužaitytė bei Saulius Šivickas sudėję į skaidres bei sumaketavę visus moksleivių piešinius, nutapytus pagal poeto kūrybą, skaitė pranešimą ,,Vizijos“– reikšmingiausias V.Mačernio ciklas mokinių iliustracijose“. Renginio dalyvius ypač sužavėjo penktokės Perlos Šiuipytės piešinys pagal vizijos eilutes: ,, Ir vandenin palinkusios obels šakoj, matyt, seniai jau padžiauta skara pleveno ryto vėjuj.“ Šie poeto vaizdiniai bei regėjimai tikrai labai meniškai nutapyti jaunosios dailininkės.

Jautriai ir nuoširdžiai buvo pristatyti ir ,,V. Mačernio laiškai mylimajai“. Aštuntokė Samanta Pilvelytė, perskaičiusi pranešimą, pakvietė laiškus skaityti savo mokytoją R. Juodį bei klasės draugą Justą Norvilį. Vyriški balsai skambėjo įtaigiai, ilgesinga intonacija - poeto rašyti tekstai mylimajai Bronei palietė ne vieno širdį, privertė susimąstyti, kokia didi ir galinga meilės jėga...

Popietės dalyviai, patyrę pačių geriausių emocijų, buvo pakviesti mokyklos bibliotekininkės J. Bartkevičienės aplankyti virtualią parodą, o papildę savo žinių bagažą galėjo pasitikrinti žinias ir viktorinoje apie V. Mačernį. Šį renginį stebėjusi mokytoja A. Saliamonavičė nepakartojamas akimirkas įamžino ir įgarsino vaizdo klipe (jį galite pažiūrėti YouTube kanale: https://youtu.be/FmCy2J7FxM8)

  • A
  • Kvietimas
  • PERLA
  • Pavasario sonetas
  • Rudens sonetai 1
  • S
  • renginio dalyviai

Lietuvių kalbos mokytoja D. Janušauskienė

Nuorodos

 SveikaMokykla-baneris  Patyciu-dezute-baneris   draugiškas internetas

 

VaikuLinija

 

 TevuLinija

 

atsisiųsti (1)

 

ŠMSM

 

NSA

 

Elvartai

mobilizacijaMokykla

VIP logo  
 
                                                              Bendraukime
                                                                fb
       
 
 
       

MOKYKLOS LOGOTIPAS

PRG logo 80 1 (1)

1,2 % paramos gavėjo kodas 190057219

ELEKTRONINIS DIENYNAS

new-logo

BIBLIOTEKA

imob-1-biblioteka

MUS REMIA

          

Kontaktai

mokykla2014

Šiaulių r. Kuršėnų Daugėlių progimnazija

 

Biudžetinė įstaiga

Duomenys kaupiami ir saugomi

Juridinių asmenų registre

Įstaigos kodas 190057219

 

Kontaktai

Daugėlių g. 86, LT-81119 Kuršėnai,

Šiaulių r. sav.

Mob. 8 620 91 223

El. paštas Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

 

Kuršėnų Daugėlių pagrindinė mokykla. Visos teisės saugomos.
Stilius: The World News II, GavickPro. Varikliukas: Joomla.
UK Bokmakers ArtBetting.net - Bookmakers reviws.
Read more for Ladbrokes the UK bookmakerLadbrokes Registration - full information
Bokmaker Number 1 in uk William Hill Registration WH